Brezplačna številka: 080 755 715 - info@pessalon.si

Kako ohranjati vašega psa zdravega in srečnega med obiski salona

Po oddaji otrok v vrtec, odhodu v službo, nakupu živil na poti domov in kuhanju večerje pogosto ostane malo časa. Tudi najbolj organizirani ljudje se soočajo s časovno stisko. Posledično je skrb za vašega psa med obiski salona lahko izziv. Seveda vam v Pessalonu lahko priskrbimo hitro in enostavno rezervacijo, spodaj navedeni nasveti pa so stvari, ki jih lahko dodate k dnevni ali tedenski rutini. Niso pretežke in vsekakor ne zamudne, te preproste dejavnosti za nego vašega psa med vašimi termini v salonu zelo pripomorejo k ohranjanju vašega psa zdravega!

Redno krtačenje

Je vaš kuža videti malce umazan? Nenehno sesate odmrlo dlako? Če je tako, bo vašemu kužku koristilo redno krtačenje. Dnevno krtačenje je odličen način, da se vsak dan povežete s psom. Prav tako vam ne vzame preveč časa v napornem dnevu! 10-20 minutno krtačenje ob koncu dneva, ko sedite in gledate televizijo, je odlična dnevna rutina. Poleg tega lahko vsakodnevno krtačenje pomaga koži sproščati naravna olja, tako bo dlaka vašega psa videti še bolj zdrava in lepa.

Količina krtačenja je seveda odvisna tudi od vrste dlake vašega psa. Psi s kratko in gladko dlako, kot so mopsi, bodo morda potrebovali krtačenje le enkrat na teden. Medtem pa psom z dolgo in gosto dlako, kot so škotski ovčarji, koristi vsakodnevno krtačenje saj tako preprečimo vozle in zapletanje. Ko pasji frizer skrtači psa, ga ta ne naredi samo lepega (čeprav je to dodatna prednost), ampak odstrani tudi odpadlo dlako, odmrlo kožo, prhljaj, morebitne ostanke itd. Če psa ne krtačite pogosto, se mu lahko skupaj z umazanijo na dlaki nabere odmrla koža, prhljaj, vse to lahko negativno vpliva na njihovo kožo, kar lahko povzroči draženje.

V bližini imejte robčke za hišne ljubljenčke

Ljudje si vsak dan umivamo obraz, tudi mačke se umijejo tako, da se ližejo. Psi pa si po svojih najboljših močeh nekako očistijo gobček in tačke. Toda nič ni boljšega od temeljitega umivanja obraza.

Odstranite obloge okoli očesa in odstranite ušesno maslo, umazanijo. Najlažje je z uporabo robčkov, ki so posebaj izdelani in varni za hišne ljubljenčke. Bodite še posebej previdni okoli občutljivih oči. Takšno občasno umivanje bo zmanjšalo število bakterij in tveganje za infekcije. To še posebej velja za nagubane pasme, na primer mopse.

Umivanje zob

Ali ste vedeli? Odrasel pes ima 42 zob. Tako kot pri ljudeh je ustna higiena pomemben vidik splošnega zdravja. Psu, ki se mu nikoli ne umiva zob, se bodo nabirale zobne obloge. Sčasoma lahko to povzroči karies, bolezni dlesni in okužbe. Trgovine za male živali prodajajo pasjo zobno pasto (skupaj s pasjimi zobnimi ščetkami) za enostavno čiščenje. Konec koncev, kateri kuža ne mara zobne paste z okusom piščanca?

Uporabljajte preproge in predpražnike

Priporočamo namestitev preprog v vašem domu. Naši štirinožni prijatelji potrebujejo hoditi na svojo “kahlico” ven, ne glede na to ali je dež, sneg ali sonce. Na žalost umazanijo neizogibno prinesejo v vaš dom na svojem mokrem kožuhu in umazanih tacah. Da bosta vaš dom in vaš ljubljenček bleščeče čista, poleg vrat postavite predpražnik. Spodbujajte jih, naj si tam pred vstopom obrišejo tace, tudi brisača je odlična. Hitro 20-sekundno čiščenje pred vstopom v hišo bo drastično zmanjšalo stopnjo umazanije vašega psa.

Bodite modni s plašči in škornji

Končno, zakaj ne bi kupili oblačil za svojega kužka?

Za to obstajata dva dobra razloga. Prvič, plašči in škornji so čudoviti! Nič ni lepšega kot opaziti malega francoskega buldoga, ki se sprehaja po ulici v rdeči parki in miniaturnih škornjih. Drugič, ta oblačila ohranjajo kužka toplega in suhega. V hladnejših ali bolj vlažnih dneh, se bo na njihovi dlaki oprijela voda ali sneg, posebaj pri dolgodlakih psih, ki se zmočijo in se nato ne posušijo dovolj dobro, pojavijo vozli.

Kaj pa kremplji?

Če vas je strah, da jih postrižete sami, ga odpeljite in prepustite to pasjemu frizerju. Preverjanje nohtov in njihovo striženje, ko je to potrebno, je prav tako pomembno za dobro počutje vašega štirinožnega prijatelja. Psi z dolgimi kremplji lahko hitro razvijejo bolečine v sklepih ali občutijo nepotrebno bolečino med hojo. Da se to ne bi zgodilo je potrebno redno striženje.

Zdaj veste, kako skrbeti za svojega hišnega ljubljenčka med rednimi termini. Kljub temu ni nič boljšega od razvajanja v našem pasjem SPAju!

S paketom “Popolno SPA doživetje”, bo vaš pes srečen, zdrav in samozavesten. Uredili ga bomo od smrčka do repa, vključno s kopanjem, striženjem, urejevanjem krempljev, nego tačk in obraza.

Do takrat pa uživajte v uporabi teh nasvetov s svojo kosmato kepo!

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

X